25. avgust - PROMOCIJA filma "Banatski bluz" u Narodnom muzeju Pančevo

avg 22 2017 /

U dvorištu Narodnog muzeja Pančevo , u petak, 25. avgusta, u 20 časova, biće organizovano veče bluza i roka, kao i promocija nagrađenog filma „Banatski Bluz“, autora Aleksandre Jakovljević i Radovana Đerića.  

Program je besplatan.

Na 47. Međunarodnom festivalu amaterskog filma  koji se održao u Omoljici, od 4-6 avgusta 2017.godine, dodeljena je autorska nagrada Grand Prix Festivala  Aleksandri Jakovljević i Radovanu Đeriću za film „Batatski Bluz“, kao i plaketa  Etnografskog muzeja u Beogradu i diploma za najbolji film na temu tradicionalni život sela.

Specijalna nagrada za najbolju režiju, plaketa „Zlatni suncokret“ i diploma pripala je Radovanu Đeriću.

Svako selo u Banatu ima neki svoj identitet. Međutim, postoji nešto što je zajedničko, što sela neraskidivo spaja, a to je mentalitet izražen u načinu društvenog ponašanja, običajima i navikama. Film „Banatski Bluz“ je priča o Banaćanima koja oslikava duh današnjeg  Banata. Film je podvučen autorskom muzikom poznatog muzičara, gitariste, Branislava- Baneta  Gluvakova.

Glavni akter filma koji je inspirisao autore je Dušan Gluvakov, autentičan Banaćanin.  Gost većeri je bend Dušana Gluvakova, muzičara i vlasnika kultnog kafea „Banatski Blues Caffe“ iz Crepaje. 

Read 261 times Last modified on utorak, 22 avgust 2017 15:23

 

Podržite projekat "Internet magazin Pančevo" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".