08. septembar - Predstavljanje knjige "Mala otkrića" Aleksandra Zografa

sep 01 2017 /

„Mala otkrića” Aleksandra Zografa su nova kolekcija storija koje su prvobitno objavljene u listu Vreme.

U predgovoru ovog izdanja, autor je zapisao: „Kada sam započeo da radim na stripovima za nedeljnik Vreme, a bilo je to 2003. godine, nisam imao pojma kuda sve to vodi. Zapravo, nisam ni imao vremena da razmišljam, jednostavno sam svo raspoloživo vreme provodio koncipirajući nove priče prema temama koje su me tog momenta zaokupljale, i zatim sve to ucrtavao u table svojih stripova,i tako svake nedelje unedogled.

Iako je svaka storija bila celina za sebe, ispostavilo se da je postojao krug tema koje sam obrađivao – opisi mesta gde sam putovao, članci i fotografije koje sam pronašao na buvljim pijacama... Jedno od najvećih zadovoljstava za koje znam je radost otkrića. To je radost koju možemo da iskusimo na dnevnom nivou, i to ni u čemu ne umanjuje zadovoljstvo velikih životnih uvida, snažnih, burnih doživljaja koji menjaju pravac vašeg života.

Ideja je da prosto dozvolite sebi da se prepustite užitku u malim stvarima i otkrićima, koja su, tokom ljudske putanje ovim životom, načičkana svuda po stazama kojima prolazimo“.

Datum: 08.09.
Vreme: 19:00h
Mesto: Studentski dom

Read 271 times Last modified on četvrtak, 07 septembar 2017 19:41

 

Podržite projekat "Internet magazin Pančevo" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".