14. oktobar - Di-džej Marko Vuković ove subote u „Štab Pogonu”

okt 13 2017 /

U subotu, 14. oktobra, u baru i noćnom klubu „Štab Pogon” nastupiće Marko Vuković.

Beograđanin Marko Vuković zainteresovao se za elektronsku muziku sredinom devedesetih. Od otvaranja „Industrije”, kluba koji je danas ušao u legendu, prikupljao je znanja i proučavao tehniku drugih di-džejeva tog doba, da bi do kraja devedesetih i sam uplivao u di-džej vode. Do 2002. upoznaje di-džej Choda-u, vlasnika prodavnice ploča „Groove Inn”, i sa njim i di-džej Mandarinom osniva organizaciju „Groove Inn”. U ovoj prodavnici ploča radio je i miksao skoro svaki dan, što je rezultiralo time da potpuno upozna mogućnosti opreme i usavrši svoju di-džej tehniku.

Prva rezidentura u klubu „Mamolo” potrajala je 3 sezone, dok je klub bio otvoren. Nakon toga usledila je rezidentura i u „Cvijeti”, „Energiji” i „Andergraundu”, gde je takođe bio menadžer. Osim nastupa u važnim klubovima regiona, Marka smo slušali i na „Dance Areni” „Exit” festivala, „Sea Dance” festivalu, „Fresh Wave-u”, „Lovefest-u”... Vrteo je i na prvim „MTV Adria Movie Awards”, u Beogradu, 2011. godine.

Delio je dekove sa imenima kao što su Martin Buttrich, Matthias Tanzmann, Davide Squillace, Boris Brejcha, Oxia, D-Nox, Booka Shade, Dubfire & Sharam („Deep Dish”), Emanuel Satie, „Disclosure”, Carl Craig, Green Velvet, Claude Von Stroke, Re-UP, Timid Boy, Mark Henning, Afrilounge, „Silicone Soul”, Terry Lee Brown Jr, The Timewriter, Eelke Kleijn, Terry Francis, Eddie “Evil” Richards, Pole Folder, Ladytron, Alex Niggemann...

Nakon što je proglašen za najboljeg di-džeja 2007. počinje da se bavi i produkcijom. Član je di-džej dua „SillyHeadz”. Ne voli da deli muziku u žanrove, a setovi su mu fuzija različitog zvuka - od house-a do techno-a, minimal-a i deep-a.

Lokalna podrška večeri biće idejni tvorac „Random” serijala i član „All Stars Alliance Pančevo” - Dymo!

Više informacija o cenama ulaznica i samom događaju može se naći na „Fejsbuku”.

Read 178 times

 

Podržite projekat "Internet magazin Pančevo" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".