15. i 16. decembar - Koncerti KUD "Abrašević" Pančevo povodom obeležavanja 80. godina postojanja

KUD "Abrašević" Pančevo će se potruditi da dve večeri za redom, priredi umetnički program, kakav i priliči najstarijoj umetničkoj kući na našem podneblju, povodom 112 godina postojanja institucije "Abrašević" u našoj zemlji, od čega 80 godina u našem gradu Pančevu što je više nego dovoljan razlog da budemo ponosni na postojanje ovakve umentičke kuće u našem gradu.

Velika značajna imena su radila u ovoj umetničkoj kući, o čemu ćemo pričati prve večeri 15.12.2017. Svečane Akademije "Abraševića", na kojoj će se predstaviti sve grupe koje danas rade u Pančevu.

Povodom svog jubileja, kako već priliči značajnim umetničkim kućama kao što je "Abrašević", druge večeri, 16.12.2017. oni će  ugostiti još jednog velikana kulturno umetničkog stvaralaštva, AKUD "Branko Krsmanović" Beograd.

Ova Akademska umetnička kuća, osnovana je 1945. godine, čiji je osnivač Univerzitet Beograda. Dva velikana će zajedno na sceni Kulturnog Centra izvesti značajna umetnička dela, koja čuvaju i neguju na svom repertoaru čitav jedan vek. Ako uzmemo u obzir da su obe umetničke kuće poznate širom Sveta, zahvaljujući značajnim priznanjima koja su dobijala na svim kontinentima, promovišući našu kulturu, neosporno će i ove dve večeri biti za pamćenje. Interesantno je ali i značajno da se povodom obeležavanja 50 godina postojanja "Abraševića", tadašnji predsednik SFRJ Josip Broz Tito prihvatio pokroviteljstva i tom prilikom odlikovao društvo Ordenom zasluga za narod.

Kako to izgleda danas videćemo 15. i 16. decembra od 20 sati u Dvorani Kulturnog centra Pančevo.

KARTE za oba koncerta mogu se kupiti u prostorijama KUD "Abrašević" koje se nalaze u Domu omladine, Svetog Save br 10.

Read 389 times Last modified on sreda, 13 decembar 2017 11:37

 

Podržite projekat "Internet magazin Pančevo" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".