12.01. Dokumentarni film “U dolovima ravnice” pred Pančevcima

jan 07 2018 /

Premijera dokumentarnog filma "U dolovima ravnice" biće organizovana u petak, 12. januara u 19 časova u dvorani Kulturnog centra Pančevo.

Ulaz slobodan.

Iz želje mladih entuzijasta, da svoju ljubav i impresiju prema prirodi, tradiciji i kulturi predstave kroz objektiv kamere i podstaknu na razmišljanje o prirodnim i kulturnim bogatstvima sela, proizašlo je, nakon dve godine snimanja, delo „U dolovima ravnice“.

Dokumentarni film „U dolovima ravnice“ predstavljeno je putovanjem kroz san mlade devojke koja nas vodi kroz skrivene predele beskrajne ravnice sa mnogo dolova. Svojim snom ona islikava platno na kojem predstavlja život malog čoveka na selu u potrazi za iskonskom srećom i podseća nas na običaje, kulturu i tradiciju na koje ponekad namerno ili slučajno zaboravimo.

Upoznajte se sa skrivenim predelima banatske ravnice, poslušajte otkucaje vekova, upoznajte se ukusima i mirisima sela i saznajte koje sve lepote i vrednosti ima selo sa mnogo dolova, poručuju autori.

Dužina trajanja dokumentarnog filma je 15 minuta. 

Scenario i režija: Bojan Vojnov
Kamera: Luka Ivanović, Zoran Kompar, Predrag Filipov
Montaža: Luka Ivanović

Nakon projekcije filma predstaviće se crkveni hor "Sveti Aleksandar Nevski"Dolovo i Kulturno umetničko društvo "Banatski vez" iz Dolova sa folklornim koreografijama i etno pesmama.

Read 219 times Last modified on nedelja, 14 januar 2018 10:47

 

Podržite projekat "Internet magazin Pančevo" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".