22.03. - Izložba Energy and Lights i koncert Vlade Nedelje • Štab Pogon

mar 20 2018 /
Tagged under

U četvrtak, 22. marta, u pančevačkom Štab Pogonu, održaće se strip izložba Energy & Lights i akustični koncert Vladimira Nedeljkovića Zontaga.

Ako misliš da je Nikola Tesla zaslužio da bude u stripu, na pravom si mestu. Ovo je strip s Nikolom Teslom u glavnoj u glavnoj ulozi. Teme su njegovo evropsko poreklo, gde je odrastao, školovao se; njegov izum radio aparat i stvaranje planetarne radio rock kulture; njegov doprinos elektrifikaciji planete; i konačno jedan SF gde je vremenska mašina u njegovim rukama. Strip table su u boji i štampane su kao veliki posteri. Izložba Energy & Lights je prošla kroz više zemalja i gradova - Frankfurt, Beč, Grac, Budimpešta, Sarajevo, Skoplje, Pefkohori i dobar deo Srbije, a prati je koncert. U pitanju je akustičan koncert - gitara i vokal, a slušaćemo Vladimira Zontaga u acid acustic rock fazonu.

Vladimir Zontag je rođen u Pančevu, danas živi u Novom Sadu. Dugo je na srpskoj i ex jugoslovenskoj rock sceni. Pojavio se uspešno 1989. godine s pesmom Želim biti predsednik Jugoslavije. To je bio jedan od nekoliko hitova koji se te godine na radio Studio B najviše vrteo. Grad ga je upamtio kao Vladu Nedelju. S Boletom iz EKV-a je formirao nov bend kome Bole daje ime Zontag. Snimaju album Psiho Delija koji je imao izuzetne kritike. Nakon toga Vlada se seli u Novi Sad i nastavlja karijeru kao kantautor. Izdao je nekoliko albuma do sada, a jedan je i koneptualni sastavljen je od stripa s Teslom i i CD-a gde postoje pesme. Zadnji album je uradio u Beču u studiju Dukatton s čuvenim bubnjarem Dušanom Novakovim. Zvuk s poslednjih albuma je čist acustic acid.

Više informacija o događaju može se pronaći na Fejsbuku. Ulaz se ne naplaćuje.

Read 125 times

 

Podržite projekat "Internet magazin Pančevo" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".