25.maj - Slobodna zona: film "Klub" (VIDEO)

maj 11 2016 /

U okviru programa "Slobodna zona" koji se održava u dvorani Apolo, u sredu 25. maja, biće prikazan dokumentarni film "Klub" reditelja Pabla Laraina.

Sinopsis

U gradiću na čileanskoj obali u jednoj kući daleko od očiju javnosti zajedno žive izopšteni sveštenici i časne sestre osumnjičeni za razna kriminalna dela, od zloupotrebe dece do trgovine bebama nevenčanih majki. Ova čudna ekipa kao da živi u predsoblju pakla koga je nesumnjivo i zaslužila, sve dok im na vrata iznenada ne zakuca savetnik za krizne situacije Katoličke crkve.

O reditelju

Pablo Larain je rođen u Santjagu, glavnom gradu Čilea. Nakon završenih studija audiovizuelnih komunikacija na Univerzitetu u Santjagu počinje plodnu i zapaženu filmsku karijeru. Domaća publika je imala priliku da na Slobodnoj Zoni pogleda njegov film Ne o svrgavanju čileanskog diktatora, Augusta Pinočea, sa vlasti. Klub je njegov drugi dugometražni igrani film i dobitnik nagrade Srebni medved na ovogodišnje filmskom festivalu u Berlinu.

Festivali i nagrade

Nagrada Srebrni medved – Međunarodni filmski festival u Berlinu, Berlinale, 2015
Međunarodni filmski festival u Torotnu, 2015
Međunarodni filmski festival u Melburnu, 2015

Reč kritike

Majstor turobne atmosfere, Larain majstorski vlada situacijom i mami nas u hermetičan svet ovog bizarnog kluba dok i sami ne postanemo zatočenici (unutar) njegovih zidova.

Variety

Trejler

Read 1466 times Last modified on četvrtak, 12 maj 2016 12:30

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".