20.jun - Izložba crteža „Tu negde” Tamare Branković

jun 05 2016 /

Izložba crteža pod nazivom "Tu negde" autorke Tamare Branković biće otvorena u ponedeljak, 20. juna od 19 časova, u foajeu Kulturnog centra Pančeva. Izložba traje do 30. juna.

Tamara Branković je rođena u Beogradu 1987. godine. Diplomirala 2011. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti, smer scenografija. Od 2014. godine član je ULUPUDS-a na sekciji scenografija i kostimografija. Status samostalnog umetnika dobija 2015. godine na slikarsko-grafičkoj sekciji. Aktivno se bavi scenografijom i slikarstvom. Živi i radi u svom gradu.

„Kroz preširoku panoramu raznolikih pejzaža, objekti unutar nje lutaju prostorom sve dok se ne probudi jasna perspektiva i izbori se u tom mnoštvu za svoj pravac kretanja. Biram pejzaž gde planovi međusobno razgovaraju tako što poništavaju ili usaglašavaju planove. Forme se rasipaju ili nadvladavaju jedna drugu. Iako polazim od konkretnog, težim ka apstraktnom jeziku putem asocijacija. Na tom putu važan je proces stvaranja, manevrisanje linijom, bojom, oblikom i formom u cilju istraživanja sopstvene svesti i otkrivanja značenja svega onoga što predstavlja jedno likovno delo. 

Svaki pojedinac treba biti dovoljno hrabar da ostane svoj u trenucima sumnje u samoga sebe, jer je njegova stvaralačka moć ogromnih razmera.“

Tamara Branković

Read 839 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".