31. maj - Izložba fotografija “Objektivom kroz svet oko nas 2017”

maj 25 2017 /

Svečano otvaranje VII izložbe fotografija „Objektivom kroz svet oko nas 2017”, organizovane povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Zavod za javno zdravlje Pančevo upriličiće 31. maja u 19 časova u Kulturnom centru Pančeva.

Izložba je rezultat fotokonkursa koji je organizovan pod pokroviteljstvom Grada Pančeva i Fotosaveza Srbije. 

Ovogodišnja kampanja obeležavanja Svetskog dana životne sredine posvećena je Klimatskoj pismenosti, pa su organizatori za temu konkursa izabrali  “Čarobnjaštvo prirode” u želji da se kroz fotografiju prikažu moć prirode, njena energiju stvaranja, magija kojom boji, kiti i ulepšava našu planetu i zemlju Srbiju i čini je čarobnom, ali i energiju razaranja kojom nas opominje da moramo povesti računa o svom ponašanju, činjenju, bahatosti i neshvatanju da će i posle nas ova planeta nekome trebati.

Izložba je I ranga, najvišeg ranga izložbi prema pravilniku Fotosaveza Srbije, sa 90 radova majstora, kandidat-majstora fotografije, ljubitelja prirode i fotografije, mladih autora do 16 godina starosti iz cele Srbije. 

- Kako je otvaranje izložbe 31. maja na dan koji se obeležava kao Svetski dan bez duvanskog dima, ukazaćemo na vezu duvana i životne sredine i istaći ciljeve i ove kampanje, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Svečano otvaranje izložbe i dodela nagrada  - 31. maja 2017. godine u 19 časova, Kulturni centar Pančeva.

Read 505 times Last modified on subota, 03 jun 2017 11:07

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".