05.03. - Izložba crteža "Novi svetski poredak" Ana Cvejić u Foajeu Kulturnog centra

Izložbu crteža "Novi svetski poredak" Ane Cvejić možete pogledati od 05. do 19. marta u Foajeu Kulturnog centra. Otvaranje izložbe 05. marta od 19 sati.

Vizuelna umetnost је uvek imala ulogu svedoka. Svedoči o jednom društvu, stanju čoveka u njemu. Као takva, može se reći da ima veze sa psihologijom, sociologijom čoveka. Često predstavlja sjaj i moć jednog društva, ali isto tako nam pokazuje sve nedostatke savremenog doba. Čovek je jedinstvena misterija, nikad dovoljno iztražena. Sigmund Frojd je bio jedan od prvih psihologa koji je pokušao da nađe odgovore, a umetnost je oduvek predstavljala čoveka onakvim kakav on zaista jeste. Prema tome možemo reći da nam umetnost, kao i nauka, donosi odgovore i potvrde istraživanja na polju čoveka i njegovog ponašanja.

Ana Cvejić je 2012. godine završila Master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku za slikarstvo. 2013. godine postaje član ULUS-a i trenutno je u statusu samostalnog umetnika. Trenutno je student informacionih tehnologija na Visokoj školi za informacione tehnologije Comtrade.

Tokom svoje umetničke karijere više puta izlagala samostalno u zemlji i inostranstvu, ovo joj je osamnaesta samostalna izložba. Izlagala na preko 150 grupnih izložbi u zemlji inostranstvu, i bila učesnica mnogobrojinh rezidencijalnih programa i kolonija.

Read 249 times Last modified on četvrtak, 01 mart 2018 19:38

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".