04.10. - IZLOŽBA Ekolibrijum u Galeriji Milorada Bate Mihailovića

Izložba "Ekolibrijum" istoimenog udruženja biće otvorena 4. oktobra od 19 sati u Galeriji Milorada Bate Mihailovića. Izložbu možete pogledati do 19. oktobra.

Lepota i raznovrsnost živih bića oduvek su bili inspiracija umetnicima. Ovom prilikom grupa umetnika okupila se oko ideje da obeleži Svetski dan zaštite životinja i time doprinese većoj naklonosti i odgovornosti, kao i svesti da nismo sami na planeti, već da je delimo s tim divnim stvorenjima.

Među izlagačima naći će se dela slikara, vajara, grafičara, kao i umetnika multimedijalne umetnosti. Radovi su tematski i podržavaju brigu i potrebu za zaštitom životinja, kao i prirode uopšte, što je inače i program Udruženja „Ekolibrijum”. U organizaciji događaja učestvuje i naša sugrađanka Svetlana Karović Deranić, čija je skulptura „Leo” postavlјena u Narodnoj bašti, a plod je saradnje sa članovima udruženja.

Udruženje „Ekolibrijum” svojim akcijama nastoji da unapredi svest javnosti u odnosu na napuštene životinje, kao i da skrene pažnju na potrebu očuvanja prirode.

Read 108 times Last modified on subota, 29 septembar 2018 14:43

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".