11.april - 24.april - Izložba „Radovi iz podruma” - Otvoreni atelje crtanja i vajanja Ivane Rakidžić Krumes

apr 15 2016 /

Otvoreni atelje je počeo sa radom novembra 2009. godine u podrumskim prostorijama Kulturnog centra Pančeva. Tada je bila formirana grupa od nekoliko polaznika mlađeg uzrasta. Sledeće godine se formira  i nova grupa kojoj se priključuju stariji polaznici. Ovaj koncept dobija punu formu 2011. godine kada se formiraju dve grupe i to dečja, za uzrast od 6 do 12 godina starosti i odrasli, grupa hobista. Do sada je kroz atelje proslo više od tridesetak polaznika.

Otvoreni atelje je zamišljen u formi radionice, podrazumevajući aktivnosti sticanja znanja i veština, u okviru neformalnog obrazovanja, osmišljene tako da pomognu kako deci, tako i starijim polaznicima da nauče nešto novo. U radionicama se kombinuju različiti pristupi i tehnike, koriste se raznovrsni materijali kako bi se što bolje omogućilo deci da razmišljaju na više nivoa. Pravile su se maske, scenografije za predstave,  formirali pojedinačni i grupni radovi, skulpture i figurice, koristile su se drvene, voštane i vodene boje, tempere, plastelin, kolaž papir, isečci iz časopisa. Kroz igru, ne upućujući direktno na određene oblasti i teme, deca su učila osnove crtanja i vajanja kao što su učenje posmatranja, perspektiva, crtanje geometrijskih tela, skraćenje, svetlost, ton, linija, slika, senka, crtanje portreta i ljudske figure, kroki, studija, akvarel, tempera, pastel. Kada je vreme dozvoljavalo časovi su se odvijali u prirodi, što je posebno dragoceno u smislu objedinjavanja svih postavljenih zadataka.

Učesnici

Milica Krstić, Zorana Čelar, Snežana Milanović Naumović, Anka Škembarević, Ljiljana Tomović, Šandor Šeberle, Goran Pečenović, Bane Ludajić, Tamara Šuljagić, Ognjen Jelić, Marta Gubanov, Aljoša Erdeljanin, Janja Tasković, Jovana Tomić, Maksim Krumes, Una Vasić, Vićentije Atanacković, Lenka Atanacković, Ljubica Olćan, Mihajlo Olćan,  Lara Knežević, Udruženje za pomoć MNRO, Olja Milošević, Jovan Zlatanović, Nataša Bojić i Milica Arsenijević.

Datum: 14.04.
Otvaranje izložbe: 19:00h
Mesto: Galerija Milorada Bate Mihailovića
Izložba traje do 24.04.

Read 658 times Last modified on petak, 15 april 2016 10:37

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".