31. maj - Izložba fotografija “Objektivom kroz svet oko nas 2017”

Svečano otvaranje VII izložbe fotografija „Objektivom kroz svet oko nas 2017”, organizovane povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Zavod za javno zdravlje Pančevo upriličiće 31. maja u 19 časova u Kulturnom centru Pančeva.

Izložba je rezultat fotokonkursa koji je organizovan pod pokroviteljstvom Grada Pančeva i Fotosaveza Srbije. 

Ovogodišnja kampanja obeležavanja Svetskog dana životne sredine posvećena je Klimatskoj pismenosti, pa su organizatori za temu konkursa izabrali  “Čarobnjaštvo prirode” u želji da se kroz fotografiju prikažu moć prirode, njena energiju stvaranja, magija kojom boji, kiti i ulepšava našu planetu i zemlju Srbiju i čini je čarobnom, ali i energiju razaranja kojom nas opominje da moramo povesti računa o svom ponašanju, činjenju, bahatosti i neshvatanju da će i posle nas ova planeta nekome trebati.

Izložba je I ranga, najvišeg ranga izložbi prema pravilniku Fotosaveza Srbije, sa 90 radova majstora, kandidat-majstora fotografije, ljubitelja prirode i fotografije, mladih autora do 16 godina starosti iz cele Srbije. 

- Kako je otvaranje izložbe 31. maja na dan koji se obeležava kao Svetski dan bez duvanskog dima, ukazaćemo na vezu duvana i životne sredine i istaći ciljeve i ove kampanje, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Svečano otvaranje izložbe i dodela nagrada  - 31. maja 2017. godine u 19 časova, Kulturni centar Pančeva.

Read 138 times Last modified on subota, 03 jun 2017 11:07

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.