20. novembar - Predstava za decu "Zato što te se plašim"

Inicijativa za inkluziju VelikiMali i Kulturni centar Pančeva, povodom Svetskog dana deteta, pozivaju vas 20. novembra u 12 časova na predstavu koja je usmerena na prevenciju vršnjačkog nasilja -  „Zato što te se plašim”.

U okviru programa koji je usmeren na prevenciju vršnjačkog nasilja izvodi se predstava, a  kroz  predstavu i tribina. Program je namenjen učenicima/ama viših razreda osnovnih škola i srednjoškolcima/kama.

Prvi deo programa je predstava u kojoj se daje prikaz dobrih i loših ponašanja, sa porukom da je pravo rešenje problema nenasilna komunikacija. Poruka upućena mladim osobama koje pokušavaju da pronađu sebe u društvu u kom mnoge vrednosti  gube smisao jeste da je izlaz građenje sopstvenog stava, a ne prihvatanje svega što okolina i društvo nameću.

U drugom delu deci se obraćaju prof.dr. Ratko Božović i prof.dr. Žarko Trebješanin, koji tokom svog izlaganja upućuju decu u problem vršnjačkog nasilja, a zatim sa njima diskutuju o predstavi i temi koja se obrađuje. 

U trećem delu programa deca aktivno učestvuju i kroz razgovor sa glumcima sugerišu na rešenja konflikata prikazanih u predstavi. 

Glavnu ulogu igra Ivan Jevtović, koji je i režirao predstavu, a u njoj igraju i Milena Nikolić i Dejan Jajčanin. Tekst je napisala dramaturškinja Dunja Petrović.

Predstava i tribina se realizuju u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva i ulaz je besplatan.

Predstava se realizuje kao aktivnost projekta Zagovaranje za primenu protokola za zaštitu dece od nasilja koji sprovodi Užički centar za prava deteta u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i UNICEF-om, uz finansijsku podršku Evropske unije.

U Pančevu kampanju realizuje Inicijativa za inkluziju VelikiMali, a Užički centar za prava deteta je koordinator kampanje na nacionalnom nivou za ovo važno pitanje.

“Život bez nasilja - za svako dete!   Udruženi u zaštiti dece od nasilja!”

Read 452 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".