12. decembar - Predstava za decu "Pepeljuga" u Kulturnom centru

Nova verziju bajke „Pepeljuga”, koja je prema tekstu Igora Bojovića i u režiji Ive Milošević realizovana u pozorištu „Boško Buha”, gostuje u Dvorani KC Pančeva u utorak, 12. decembra u 12 i 17 časova.

Predstava je nastala sa idejom da decu provede kroz paletu osećanja, da ne bude samo zabavna, već da probudi empatiju i podstiče maštu deteta, razvija intelekt i razjašnjava osećanja. Kao sve dobre bajke, „Pepeljuga” poručuje deci da je patnja sastavni deo života i da je važno ne gubiti nadu u njenu prolaznost, pruža spoznaju, utehu i veru u smisao optimizma.

„Ova bajka nad bajkama često je i rado igrana u Pozorištu Boško Buha. Ovo je peta verzija! A ovo je čak drugi put da je piše baš Igor Bojović – prvu verziju režirao je Milan Karadžić, a ovu pred vama – Iva Milošević. Pročitavši ove redove, rekli bismo: „Pet puta, stvarno je možda i dosta...“ Ali, nikad nije dosta „Pepeljuge“! To vrlo dobro znamo, jer svaki put kada bi ona nestala sa našeg repertoara (pa makar i na kratko), publika je pitala zašto je nema, i tražila da je ponovo postavimo. Pa, na zahtev publike, evo je „Pepeljuga“ ponovo u Buhi... Očigledno da postoji neka magija u ovoj priči. A kako i ne bi postojala kad su tu i Dobra vila, i bundeva koja postaje kočija, i... Pripremajući ovu predstavu, mi smo tu magiju osetili i u njoj vrlo uživali. A biće nam iznad svega drago ako je oseti i naša draga publika!”

Milena Depolo

Igraju: 

Jelena Trkulja - Pepeljuga
Uroš Jovčić - Princ
Katarina Gojković - Zla maćeha
Boba Latinović - Naratorka/Dobra vila
Borka Tomović - Prva polusestra
Teodroa Ristovski - Druga polusestra
Draga Ćirić - Tetka Jaga
Vladan Dujović - Kralj

Cena ulaznice je 400 dinara, a sa popustom za organizovane dolaske škola – 300 dinara.

Read 491 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".