03.03 - Predstava za decu "Vile i Vilenjaci"

Predstava za decu "Vile i Vilenjaci" biće izvedena 3. marta od 12 sati u dvorani Kulturnog centra.

Pozorišna predstava „Vile i vilenjaci“ edukuje decu o ekologiji i zaštiti životne sredine. Učeći o ekologiji i zaštiti životne sredine deca stiču navike koje će primenjivati do kraja života. Ako se deca najmlađeg uzrasta nauče da poštuju i brinu o svetu u kome žive, odnosno o biljnim i životinjskim vrstama, zemljištu, vodi, vazduhu, oni će doprineti da se taj svet sačuva za buduće generacije.

Predstava  „Vile i Vilenjaci“ je moderna bajka za decu u kojoj vile i vilenjaci, uz pomoć devojčice Sanje i dece, pokušavaju da sačuvaju prirodu od posrnulog crnog vilenjaka Gare Garavog. On je nekada davno želeo je da otkrije svo znanje ovoga sveta, kako bi postao namojćniji i najmudriji vilenjak koji je ikada postojao.

Ali Majka Zemlja nije htela da mu da crvenu travu koja mu je za to trebala, jer je mislila da nije još uvek spreman. Od tada odlučio je da svoj rad  posveti uništavanju i prljanju planete Zemlje. Vekovima nagovara i ljude i vilenjake da  zagaćuju prirodu, vodu, vazduh, zemlju, a vilenjaci nekako uspevaju da se izbore sa njim.

Međutim, sada, Gara je igrom slučaja, dobio novu moć da sve koje dotakne počnu da prljaju i zagaćuju Zemlju. Zato je proglašeno je vanredno stane u Zemlji Vilenjaka. Majka Zemlja je teško bolesna i pitanje je koliko će još moći da izdrži. Ona, tužna i skrhana, moli vilenjake da požure i smisle rešenje. A Čarobno ogledalo kaže da jedino devojčica Sanja može da im pomogne.

Ova dinamična predstava, sa bogatom scenografijom, raskošnim kostimima, obiluje originalnom muzikom i koreografijama, daje odgovore na mnoga ekološka pitanja. A deca imaju  priliku da kroz  igru i zabavu steknu znanja o značaju očuvanja živote sredine i da se podsete zašto je važno da vole i čuvaju planetu Zemlju .

Izvođenje traje 50 minuta.

Igraju: Milena Božić, Ivan Kornović, Tatjana Milanov i Nikola Marković.

Tekst i režija: Tatjana Milanov i Nikola Marković

Read 233 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".