25.mart - Predstava za decu "Škrti berberin"

Temom tvrdičluka, koja je kroz Molijerovog „Tartifa” i Sterijinog „Kir Janju” obeležila i svetsku i domaću književnost, namenski se za repertoarske potrebe najmlađih, kroz komad „Škrti berberin”, ovog puta pozabavio naš veliki dramski pisac Aleksandar Popović.

Ovo je priča o berberinu Paji koji zbog svoje škrtosti gubi ne samo prijatelje, psa Žuću i mačku Mrvicu, već i mušterije i komšije. Sa njim ostaju samo dosadne muve koje mu se neprekidno rugaju. Tek kada ostaje sam, shvata značaj prijateljstva.

Aleksandar Popović je poznat po komediji i satiri, ali i bogatom opusu za decu i u dramskom i u televizijskom stvaralaštvu. Uz Duška Radovića i Dragana Lukića, krčio je put drugačijoj, savremenoj književnosti za decu. Na osnovu ovog zanimljivog teksta, reditelj Petar Pejaković, uz mladu glumačku podelu, na potpuno nov način vraća ovu lutkarsko igranu predstavu na scenu i njom oživljava poučnu priču uz koju su odrasle mnoge generacije. Kompozitor muzike za predstavu je Ivan Aleksijević, a autor scenografije, kostima i lutaka Zoran Misita.

Igraju: Mladen Sovilj, Alisa Lacko, Jovan Popović, Miloš Lazarov i Branislav Radovanović 

Pisac: Aleksandar Popović,

Režija: Petar Pejaković

Datum: 25.03.
Vreme: 12:00h
Mesto: Kulturni centar Pančevo, Dvorana

Read 201 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.