16. oktobar - Pozorišna predstava "Proizvod" Marka Rejvenhila

okt 03 2017 /

U Rejvenhilovoj drami Proizvod, producent Džejms ubeđuje glumicu Oliviju da prihvati ulogu u njegovom novom filmu.

Tokom jednočasovnog susreta – što je ujedno i vreme trajanja ove predstave, on joj detaljno prepričava radnju filma: to je ljubavna veza između Engleskinje Ejmi, koja je zaposlena u reklamnom odeljenju velike telekomunikacione kompanije, i Muhameda, pripadnika Al Kaide, koji je poslat u London sa zadatkom da organizuje teroristički napad.

Rejvenhil se u ovom komadu na prvom mestu obračunava sa holivudskom industrijom. On razotkriva tendencioznu površnost prikazivanja suštinskih tema, poput savremenih ratnih sukoba i ljubavnih odnosa, u holivudskoj produkciji. Ruga se trivijalnosti zapleta i šablonskim dijalozima, vešto ih podržavajući.

Svakako treba pomenuti i da u ovom Rejvenhilovom komadu jedan od dva lika na sceni, glumica Olivija, nema ni jednu repliku!

Aktuelnost komada čini Proizvod Marka Rejvenhila više nego adekvatnim štivom za scensko izvođenje na bilo kojoj svetskoj sceni, pa i kod nas. Događaji koje opisuje, ugao iz kojih ih posmatra, način na koji ih sagledava i sama neobičnost forme, preporuka su za ovaj inovativni komad u kojem će svako prepoznati vreme u kojem živimo.

Igraju: Ivan Tomić i Milena Predić

Datum: 16. oktobar
Vrene: 19:00h
Mesto: Dvorana Kulturni centar

Read 343 times Last modified on četvrtak, 19 oktobar 2017 01:39

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".