05.jun - Počinju “Dani prota Vase”

jun 03 2016 /

Manifestacija „Dani prota Vase", počeće u nedelju, 5. juna u 19 časova u porti Svetouspenskog hrama u Pančevu. Na otvaranju manifestacije nastupiće dečji hor Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva, sa dirigentom Borjanom Stražmešterov, i horska kapela dečaka "Orlići" iz Moskve, sa dirigentom Andrejom Černjecovim.

U četvrtak, 9. juna, u 19 časova, biće organizovan program pod nazivom “Muzika je igra”, Vere Milanković. U programu će učestvovati Dečiji hor Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva, sa dirigentom Borjanom Stražmešterov i klavirsku saradnju Ane Milatović.

Zatim će uslediti predstavljanje knjige Zorana Duškovića ”Šta sanjam i šta mi se događa”. O knjizi će govoriti: Violeta Blaga, Nemanja Rotar i Milovan Lukić.

U nedelju, 12. juna u 9.30 časova Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo pevaće na liturgiji, a u nastavku biće održan pomen prota Vasi Živkoviću. Učestvuje sveštenstvo i Hor Svetouspenskog hrama.

Ovogodišnja Manifestacija "Dani prota Vase" će trajati do 12. juna, a svi programi će biti održani u porti Svetouspenskog hrama.

Organizator manifestacije je Pančevačko muzičko društvo, a pokrovitelji su Grad Pančevo i Srpska pravoslavna crkvena opština Pančevo "Centar".

Autor programa je mr Vera Carina, a programi će biti realizovani u saradnji sa BUDI festivalom i Pančevački srpskim crkvenim pevačkim društvom.

U slučaju kiše programi će se održavati u Hramu.

V.J.P.

Read 635 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".