21.decembar - Predstavljanje knjige priča „Raščarani svet” Jelene Lengold

dec 17 2016 /

Nova knjiga priča jedne od najznačajnijih savremenih srpskih književnica.

U knjizi „Raščarani svet” pratimo prepoznatljivi pripovedački stil i jezik Jelene Lengold, ali je autorka sklopila uzbudljivu knjigu priča sa temom koja je suštinski drugačija u odnosu na njene ranije knjige.

U ovoj knjizi sugestivnih i snažnih priča, koje se neosetno sklapaju u zaokruženu celinu, Jelena Lengold istražuje senovite strane čovekove prirode u susretu sa izazovima modernog doba i pripoveda granične situacije svakodnevnog iskustva.

Strasne i otkrivajuće priče o sredovečnom iskustvu života, o slutnji smrti i neizvesnosti, o svakodnevici u kojoj se javi i ljubav, kako je bilo u ranijim knjigama Jelene Lengold, ali se još češće javi ideja kraja i senka nesporazuma.

Dinamika i napetost, preokreti i krimi zapleti.

Knjiga koja je raščarala naš svet i koja će začarati mnoge čitaoce.

Jelena Lengold, pesnikinja, pripovedačica, romansijerka.

Knjige pesama: „Raspad botanike” (1982), „Vreteno” (1984), „Podneblje maka” (1986), „Prolazak anđela” (1989), „Sličice iz života kapelmajstora” (1991) i „Bunar teških reči” (2011).

Za knjigu pesama Sličice iz života kapelmajstora dobila je nagradu „Đura Jakšić”.

Za knjigu pesama Bunar teških reči dobila je nagradu „Jefimijin vez”.

Knjige priča: „Pokisli lavovi” (1994), „Lift” (1999), „Vašarski mađioničar” (2008, 2009, 2012), „Pretesteriši me” (2009) i „U tri kod Kandinskog” (2013).

Za knjigu priča Vašarski mađioničar dobila je Evropsku nagradu za književnost, nagradu „Žensko pero”, nagradu „Biljana Jovanović” i nagradu „Zlatni Hit Liber”.

Roman: „Baltimor” (2003, 2011).

Proza i poezija Jelene Lengold prevedeni su na engleski, italijanski, danski, francuski, bugarski, rumunski, makedonski, ruski, ukrajinski i češki jezik.

Priče Jelene Lengold zastupljene su u više antologija i panorama savremene srpske književnosti objavljenih u Srbiji i svetu.

Živi u Beogradu kao profesionalni pisac.

Datum: 21.12.
Vreme: 19h
Mesto: Galerija Milorada Bate Mihailovića

Read 460 times Last modified on subota, 17 decembar 2016 19:51

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".