26. jun - Prvi Međunarodni festival harmonike ''Zlatna dirka'' u Ivanovu

jun 22 2017 /

Međunarodni festival harmonike ''Zlatna dirka'' – “Prva harmonika Vojvodine-Ivanovo 2017”, u organizaciji Doma kulture ''Žarko Zrenjanin'' Ivanovo i Udruženja estradnih umetnika ''Balkan'' Pančevo, ove godine biće organizovan po prvi put, u ponedeljak, 26. juna u 18 sati.

Pravo na takmičenje imaju učesnici iz svih balkanskih zemalja u kojima će se učesnici prijavljivati na posebnim prijavama po propozicijama koje će napisati organizator. 

Ove godine učesnici su iz Bosne i Hercegovine (2), Hrvatske (6), Rumunije (2) i Srbije (19).

- Takmičenje će biti organizovano u četiri kategorije i to: petlići, pioniri, juniori i seniori, a takmičari će svirati numere koje je postavio organizator u propozicijama festivala, najavio je Marko Guran, direktor Festivala.

Žiri će izabrati pobednike i podeliti nagrade, diplome i pehare koje će obezbediti organizator festivala.

Predsednik žirija Endži Mavrić je poznati proslavljeni virtuoz na harmonici, a članovi su: Vlada Todosijević, muzički producent na RTS-u; Mića Janković, šef orkestra RT Vojvodina; Nada Stanić, profesorka harmonike; Petar Trumbetaš, profesor muzike i Mirko Kodić, proslavljeni harmonikaš.

Voditelji programa su televizijski voditelji Dragana Katić i Vesna Milanović, a u okviru festivala biće priređen i nastup popularnih pevača i orkestara. 

Festival će se održati u ponedeljak, 26. juna na platou Doma kulture Ivanovo na velikoj bini.

U slučaju lošeg vremena program će se održati u velikoj sali Doma kulture Ivanovo.

Read 654 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".