10. avgust - Predstavljanje zbirke pesama “Mladi atlas” u Biblioteci

avg 07 2017 /

U četvrtak, 10. avgusta, u 19:30 časova, u Gradskoj biblioteci Pančevo, održaće se promocija prve zbirke pesama Stefana Stanojevića, mladog pesnika i našeg  sugrađanina.

Zbirka koja nosi naslov “Mladi Atlas”, a koju potpisuje izdavač “Balkanski književni glasnik”, objavljena je ove godine u ediciji poezije “Crna biblioteka”.

Stefan Stanojević (1995) iz Pančeva, inače student Filološkog fakulteta u Beogradu, već neko vreme kontinuirano reinkarnira poeziju među mlađom publikom, gostujući u kafeima i kafanama u Beogradu, Pančevu, kao i drugim gradovima... - gde samostalno ili sa još dvojicom mladih pesnika kao poetska grupa “Puč u Andori”, govori svoje stihove, gradeći reputaciju “stend-ap pesnika”. Njegova poezija se može nazvati gorkom ili “zabranjenom za one ispod 13 godina”, može se kategorisati kao oštra i bukovski-lascivna, ali činjenica da mladi Stanojević ima svoje mnogobrojne “fejsbuk” i “rijaliti” fanove, afirmiše i izdvaja njegovu poeziju kao pre svega otvorenu, iskrenu i angažovanu.

Promocija zbirke “Mladi Atlas” biće prvi književni događaj u okviru Pančevačkog kulturnog leta. Učesnici ovog književnog događaja biće, takođe naši sugrađani: književnica Gordana Vlajić kao moderatorka i gosti Damjan Unčević, jedan od “pučista” “Puča u Andori” i Marina Mikša, gitaristkinja i pevačica.

 

Read 712 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".