17. avgust - "Svaka dobija": kratke priče za dugo sećanje

avg 17 2017 /

U okviru Pančevačkog kulturnog leta, u četvrtak, 17. avgusta, u 19:30 časova, Gradska biblioteka u Pančevu će organizovati promociju knjige “Svaka dobija”, autora Dimitrija Bukvića, novinara i sociologa.

Novinarski autentične, sa likovima i događajima koji su sociološki precizno “konstruisani”, kratke priče iz zbirke “Svaka dobija”, čitaoci će dugo pamtiti. 

"... novinari početnici, pljačkaši grobova, pitomci popravnih domova, muzikanti, narkomani, prevaranti, napušteni klinci i ostavljeni očevi promiču kroz zbirku “Svaka dobija” Dimitrija Bukvića u pokušaju da učine nešto, da se konačno u sudbinskoj lutriji izvuče i njihov broj kako bi, usled tog dobitka, konačno prestali da budu ono što im je sudbina namenila..." - Vladimir Arsenić.

Duhovitim i gorkim pričama, iščašenim a realnim događajima, laserski precizno “kadriranom” svakodnevnicom ... , Dimitrije Bukvić čitaocima omogućava nesumnjivo vredno književno putovanje uz istovremeno rasanjivanje nad stvarnošću koju gledamo, a previđamo. 

Dimitrije Bukvić je svojim kratkim pričama pobeđivao na domaćim književnim festivalima: "Srpsko pero" (Jagodina, 2013), Narodna biblioteka Bor (2013), Konkurs u Apatinu (2014) i Konkurs "Stevan Sremac" (2. nagrada za priču "In memoriam", iz zbirke "Svaka dobija", 2017).

Gost promocije biće Mladen Vesković, književni kritičar, esejista i urednik, a moderatorka Gordana Vlajić, književnica.

Read 489 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".