26. avgust - FreeDom: Koncerti „Ti”, „Lira Vega”, „Ničim izazvan”

avg 25 2017 /

Letnja bašta Doma omladine: završni nastup trećeg segmenta Međunarodnog omladinskog projekta „Music for Human Rights”, nastup učesnika „Hip-hop radionice” Doma omladine Pančevo, koncert grupa „Ti”, „Lira Vega” i „Ničim izazvan”.

Završni nastup trećeg segmenta Međunarodnog omladinskog projekta „Music for Human Rights”, u kome učesnici iz Srbije (UG „Narandžasti”, Pančevo), Nemačke („Roter Baum”, Berlin), Italije („Comala”, Torino), Portugalije („Farra Fanfarra”, Lisabon) i Izraela („The Israel Goldstein Youth Village of HaNoar HaTzioni”, Jerusalim) zajednički istražuju, muziciraju i stvaraju originalne kompozicije na temu slobode, aktivizma i aktuelnih društvenih dešavanja.

"Ti" - Psihodelični pop duo „Ti” čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski, koji su rodom iz Makedonije. Upoznali su se u Beogradu, a grupu su osnovali 2012. godine. Trajče Nikolovski svira elektronski bubanj, Ilija Duni gitaru i bas sintisajzer, a obojica pevaju. Do sada su objavili albume „Vidimo se!” i „Život u dvoje”. Muzika grupe „Ti” puna je pamtljivih i često sanjivih melodija Dunijeve gitare, prijatnih bas deonica na sintu, sjajnog dvoglasa i jednostavnih hipnotičkih tekstova i ritmova Nikolovskog, koji obuzimaju i stvaraju atmosferu kišnog letnjeg popodneva, provedenog sa suve strane prozora ili kasnog buđenja u danu bez mnogo obaveza.

"Lira Vega" - Rok bend koji postoji od kraja 20. veka, kada im je postava bila četvoročlana, ali je vremenom evoluirala u duet (Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević). Treći studijski album „Duhovi” izdali su 2015. godine. Bend iza sebe ima skoro dvodecenijsko iskustvo i „uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrednost domaće alternativne scene”. Dvojac na sceni izvodi pesme s aktuelnog, kao i najveće hitove s prethodna dva albuma u novim aranžmanima, s elektronskom matricom.

"Ničim izazvan" - Sastav „Ničim izazvan” su 2011. formirali Bojan Gluvajić (vokal i gitara) i Boris Bakalov (vokal). Zahvaljujući glasovima slušalaca, pesma „O tebi” je krajem 2012. proglašena za domaći hit godine na Radiju „B92”, a sredinom aprila ove godine objavili su svoj prvi studijski album pod istoimenim nazivom. Na albumu su se našli svi dotle objavljeni singlovi uz četiri potpuno nove pesme.

Početak koncerta je u 21:30 u Letnjoj bašti Doma omladine, Svetog Save 10.

Read 485 times Last modified on nedelja, 27 avgust 2017 13:52

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".