06. septembar - Koncert benda Nežni Dalibor

sep 01 2017 /

Bend pripada novijoj generaciji bendova iz Srbije koji su široj javnosti postali poznati krajem prošle decenije, a čiji se rad vezuje za kultnu zgradu BIGZ-a.

Svoj zvuk bend zasniva na svemu što smatraju vitalnim u rock'n'rollu, od psihodelije 60-ih godina do savremene nezavisne scene.

Početkom 2017. godine, sastav Nežni Dalibor objavio je novi album “U slojevima". Četvrto po redu studijsko izdanje benda je objavljeno za beogradsku izdavačku kuću Odličan hrčak, koja je izdala i prva dva albuma benda. Materijal je snimljen u "Studiju P3" u Beogradu, i delom u studiju "Undergorund Sound Factory", takođe u Beogradu. Produkciju potpisuje Caspar Wijnberg (ex-The Saints), dok je mastering urađen u "Da Goose Music" studiju u Holandiji.

“U slojevima” se za sada može nabaviti na CD-u a digitalno izdanje je dostupno na bandcamp strani benda, kao i na platformama Deezer, Spotify i iTunes 

Na novom izdanju se nalazi 8 pesama, od kojih su 4 već objavljivene u formi singla u periodu od decembra 2015. godine do danas. To su bile pesme  „U slojevima“ i „Vikendi“ za koje su urađeni i zapaženi propratni spotovi u režiji Raška Miljkovića, odnosno, Marine Uzelac, kao i radijski singlovi „Prvomajska“ i "Godinu dana". 

“Slojevima” prethode tri studijska albuma Dalibora: “Sredstva i veštine” (2008), “Normalan život” (2011) i “Nežni Dalibor” (2013). Bend je diskografski debitovao singlom “Značajan događaj” na kompilaciji “Jutro će promeniti sve?” (2007) u sastavu Ivica Marković (gitara i vokal), Branimir Bogdanović (bubanj) i Ljubomir Vučković (bas i vokal). Održali su veliki broj koncerata širom regiona uključujući sve značajnije festivale kao što su EXIT, Terraneo, Taxirat, Bedem.. ali i dalje u Evropi, od čega se izdvajaju nastupi na festivalu Glimps u Belgiji i Waves festivalu u Beču.

Krajem 2011. godine bendu se na gitari, sintisajzeru i specijalnim efektima pridružio Davor Sopić, a krajem 2012. godine dobili su i novog bubnjara, Dragana Jovanovića Gagija.

Datum: 06. septembar
Vreme: 22:30h
Mesto: Plato, Kulturni centar Pančevo

Read 368 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".