11.08. - KONCERT: Tamburaški orkestar Pančeva na Platou Kulturnog centra

jul 29 2018 /

Tamburaški orkestar Pančeva održaće koncert na Platou Kulturnog centra 11. avgusta od 21 sat.

Tamburaški orkestar Pančeva je počeo sa radom 2014 godine. Nakon dugogodišnjeg pedagoškog i izvođačkog iskustva, profesor Mihajlo Jović osniva tamburaški orkestar sa ciljem da neguje i izvodi tradicionalnu tamburašku i umetničku muziku. Od prvog koncerta, tamburaški orkestar Panceva privlači veliku pažnju ljubitelja tamburaške muzike.

Prvim CD-om „Srpski pesnici romantičari u starogradskoj muzici” ovaj sastav oplemenjuje i podseća na velike reči i dela istaknutih srpskih pesnika. Upečatljiv muzički jezik srpske gradske kulture koji se prožima kroz zvuke tambure i glasa, dočarava i verno prenosi emocije, duh i način življenja tog vremena.

Svoju spretnost, umerenost i poznavanje karakterističnog muzičkog jezika ovaj sastav donosi kroz niz različitih promena kolorita i umešnog fraziranja. Tamburaški orkestar Pančeva je sastav koji nastavlja i nadograđuje tradiciju tamburaške muzike, uz novu mladalačku energiju kojom približava tamburašku muziku svim generacijama.

Orkestar je u stalnom angažmanu sa Nacionalnim ansamblom „Kolo”, sa kojim je nastupao u svim značajnim dvoranama u Srbiji.

Read 94 times Last modified on nedelja, 29 jul 2018 10:55

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".