29.09. - Koncert benda "Trovači" (Nemačka) u Apolu

sep 20 2018 /

Dom omladine Pančevo u saradnji sa Gete Institutom iz Beograda organizuje koncert benda “Trovači”, koji će se održati u subotu, 29. septembra, od 21 sat u Dvorani Apolo.

Još od 2003. godine Trovači publici nude jedinstveno balkansko viđenje nemačke svakodnevice i gastarbajterskih klišea, ali ne zapostavljaju ni druge teme, kao što je globalna politika ili ljubavni jadi. Do sada su objavili četiri albuma i održali preko 300 koncerata širom SR Nemačke. Važe za najuspešniji bend jugoslovenske dijaspore. Među njihovim brojnim poklonicima u Nemačkoj ima doseljenika, ali i mnogo starosledelaca. Njihovi koncerti poznati su po sjajnoj atmosferi, a publika na njima đuska sve dok svi ne popadaju s nogu.

Bend Trovači čine četiri diseldofrska muzičara jugoslovenskog porekla pojačana nemačkom duvačkom sekcijom. Bend okupljen oko ex-Balkanajzera Danka Rabrenovića povezuje dvadesetogodišnje iskustvo života u Nemačkoj, dinamični balkanski ska, rege i pank. Taj spoj muzičkih stilova podloga je za simpatične, duhovite i autoironične stihove na srpskom, nemačkom i engleskom jeziku.

Trovači:
Danko Rabrenović: vokal i gitara
Boris Rabrenović: gitara i prateći vokal
Aleksandar Glišić: bubnjevi
Atila Djember: bas i prateći vokal

Trovačići duvači:
Sven Heilmann: truba
Peter Paul Heinen: trombone

Ulaz besplatan.

Read 214 times Last modified on sreda, 26 septembar 2018 14:01

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".