29. maj - Koncert Katarine Pejak - vokal, klavir u Kulturnom centru

maj 26 2017 /

„Radi se o vrlo zanimljivom i veoma vešto napravljenom amalgamu bluza i roka. Katarina kao da je nova tačka na transverzali koja povezuje Boni Rejt i Mariju Maldor sa Norom Džons i Suzanom Tedeski.” 

Žikica Simić, autor kultnih radio emisija.

Katarina je diplomirala na Berkliju (Berklee College of Music, Boston, SAD) na smeru "songwriting". Živi i radi u Nešvilu (SAD), gde nastupa solo i sa svojim bendom, učestvuje u projektima drugih muzičara kao klavijaturistkinja, komponuje i predaje. 

Prošle jeseni je na nastupima na turneji po Srbiji, regionu  i delu Evrope, promovisala svoj novi singl, sa numerama Hard Money i Honey Eyed Man, numere koje će ući na novi, četvrti album, koji snima u Nešvilu sa svojim američkim bendom.

Osim koncerata u Srbiji, tokom oktobra i novembra, održala je koncerte u Parizu, 29. oktobra i Beču, Reigen club, 11.novembra, 2016. 

Prošle jeseni održala je i seriju radionica za učenike i profesore muzičkih škola u Raškoj, Vršcu i Senti.

Prvi album je objavila 2010. god pod nazivom „Parfume&Luck“ na kome je predstavila 5 autorskih pesama. Drugi album je objavljen 2012. pod nazivom „First Hand Stories“ i treći, „živi” mini album, snimljen u Studiju M u Novom Sadu u produkciji RTV Vojvodine i Radio Novog Sada, pod nazivom „Old, New, Borrowed and Blues“.

Katarina ima i svoja video izdanja: spot za pesmu "The Practice" (album "First Hand Stories", Blues time records, 2012.), i spot za pesmu sa koncertnog nastupa u Studiju M, “She’s coming After You”.

Održala je brojne nastupe u Americi, Srbiji i u regionu (da imenujemo neke: “Scullers klub-Boston”, “House of Blues- Boston, Mikser festival –Beograd,  "M Kljuc" u Studiju M-Novi Sad). 

U SAD nastupa kao trio ili kvartet, u Srbiji i regionu sa bendom koji čine Slaven Ljujić, bubnjar, Bratislav Radovanović, gitarista i Branislav Radojković, basista.

Ove godine planira radionice i koncertne recitale (solo, piano, vocal, takoreći , kamerni nastup) u Somboru, Pančevu, Leskovcu, Raškoj i Novom Pazaru. Koncerti će se, gde je to moguće, realizovati u pozorišnim dvoranama.

Datum: 29. maj
Vreme: 19:00h
Mesto: Dvorana, Kulturni centar Pančevo

Read 451 times Last modified on subota, 27 maj 2017 12:22

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".