22. maj - Koncert Trio Singidunum u Kulturnom centru Pančevo

maj 18 2017 /

Na programu dela Ivane Stefanović, Dragane Jovanović, Ivana Brkljačića, Ane Krstajić, Luke Čubrila, Milane Stojadinovič Milić i Vladimira Trmčića

Ksenija Milošević violina
Stana Krstajić flauta
Dejan Subotić klavir

Trio Singidunum u ovom sastavu postoji deset godina i predstavlja jedini stalni kamerni ansambl ovog tipa u našoj sredini. Na repertoaru ansambla nalaze se raznovrsna dela, od barokne epohe do kompozicija savremenih autora. Trio je premijerno izveo nekoliko dela pisanih upravo za ovaj sastav, koje su napisali Vlastimir Trajković (prvobitna postava trija), Dejan Despić, Ante Grgin, Ivan Brkljačić, Dragana Jovanović, Tatjana Milošević i Milana Stojadinović Milić . 

Trio Singidunum je nastupao u  Svečanoj sali Skupštine grada Beograda (premijera dela Dragane Jovanović) i sali Beogradske filharmonije u okviru sezone Jugokoncerta. 2008. godine je otvorio koncertnu sezonu Liceuma u sali Prve kragujevačke gimnazije. U decembru 2009. godine Trio Singidunum je premijerno izveo dela Ante Grgina i Ivana Brkljačića u Galeriji Art get. Ansambl je takođe nastupao u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine (prvo izvođenje kompozicije Milane Stojadinović Milić), Etnografskom muzeju, Ruskom domu, Galeriji SANU, Svečanoj Sali „Kornelije Stanković” (koncertna sezona UMUS-a), Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, Sceni Kulturnog centra u Pančevu i  Sali Muzičke škole u Valjevu. Trio je nastupao na jubilarnim koncertima u čast Dejana Despića i Andreje Pregera. Ostvario je trajne snimke za Radio Beograd.

Tokom 2013. godine, trio Singidunum je realizovao tri koncerta pod pokroviteljstvom SOKOJ-a u Beogradu, Pančevu i Novom Sadu, sa delima Dejana Despića (premijerno izvođenje), Tatjane Milošević (premijerno izvođenje), Ivana Brkljačića, Rajka Maksimovića i Dragane Jovanović. Krajem iste godine, trio je ostvario još dva koncerta, promovišući naše muzičko stvaralaštvo, u Požarevcu i u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Tom prilikom premijerno je izvedeno najnovije delo Dragane Jovanović. Krajem 2015. godine, na koncertima u Zrenjaninu i Studentskom kulturnom centru u Beogradu, premijerno su izvedene kompozicije Ane Krstajić i Luke Čubrila.

Datum: 22. maj
Vreme: 19:00h
Mesto: Dvorana, Kulturni centar Pančevo

Read 720 times Last modified on petak, 19 maj 2017 00:49

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".