11. avgust - Funktastic Coalition Band u Domu omladine

avg 07 2017 /

Koncert funk/jazz/fusion sastava „Funktastic Coalition Band” biće održan u petak, 11. avgusta, s početkom od 21.30, u letnjoj bašti Doma omladine. Ulaz je slobodan.

„Funktastic Coalition Band” je funk/jazz/fusion instrumentalni sastav koji izvodi svoje kompozicije u originalnim aranžmanima. Sastav je 2012. godine okupio novosadski trombonista Nemanja Zlatarev, ujedno i član „Big Band-a” Radio Televizije Srbije. Sastav čine mlađe generacije muzičara, pretežno novosadske i beogradske jazz scene, pa otuda i „koalicija0148 u nazivu sastava. Bend za sada funkcioniše pod parolom da vokal nije neophodan za potpuni muzički užitak, a album izdat 2015. godine pod nazivom „For The First Time” to i dokazuje. Ogroman uticaj instrumentalnog funk/smooth i fusion stila sedamdesetih i osamdesetih, ali i muzike danas, čine ovaj sastav jedinstvenim na našoj jazz sceni. Bend će iskoristiti i ovu priliku da odsvira materijal sa prethodnog albuma ali i da predstavi neke kompozicije s novog, koji se već uveliko priprema.

„Funktastic Coalition Band” čine Miloš Milosavljević (bubanj), Dejan Zec (bas gitara), Nemanja Teofanović (gitara), Dušan Sarić (klavijatura) i Nemanja Zlatarev (trombon).

Ulaz besplatan.

Read 596 times Last modified on utorak, 08 avgust 2017 10:24

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".