19. avgust - Koncert Dinamica music, električni gudački trio

avg 16 2017 /

U subotu, 19. avgusta, na platou ispred Kulturnog centra koncert će održati gudački trio "Dinamica music". Početak koncerta je u 21 sat a ulaz je besplatan.

Dinamiku music čine akademski muzičari školovani na Akademijama u zemlji i inostranstvu.

Sviramo u ozbiljnim i prestižnim orkestrima, predavali smo na visokim muzičkim školama u inostranstvu i tokom svojih karijera se usavršavali, sarađivali i družili se sa imenima kao što su Leonid Bernstein, Sergiu Celibidache, Christoph Eschenbach, Zubin Mehta, Martha Argerich, Rostropovich i mnogi drugi. “Dinamika music” svira na električnim violinama, što nam daje poseban zvuk i dinamičnost. Na njihovom repertoaru se nalaze poznata dela baroknih, klasičnih i romantičnih kompozitora u modernim aranžmanima. 

Članovi elektricnog tria Dinamika music:

Katarina Ranić Čavić je osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla u Beogradu. Paralelno studirala na Muzičkoj Akademiji u Beogradu i na Hochschule für Musik und Darstellende Kunst u Hamburgu. Predavala je na muzickom Konzervatorijumu – Jochanes Brahms u Hamburgu. Još od studija nastupala  na prostorima bivše Jugoslavije, Nemačke i Evrope, saradjivala sa simfonijskim orkestrima, pod vođstvom najvećih svetskih dirigenata Kristof Esenbaha, Sergija Celibidikija, Leonid Bernštajna.  Uporedo sa radom u Dinamici music saradjuje sa Hamburger Symphoniker, Philharmonisches Orchester, Hamburg Strings i Mozart Orchester. Još tokom studijskih dana, rodila joj se ideja o ličnom muzičkom pečatu i stilu, manje formalnom, u ritmu današnjice i zahvaljuci radu na tom projektu, Duo Dinamika music je  2012. godine u Beču debitovao, pred prepunom Štraus salom u Kursalonu.

Milovan Jovanović je vođa grupe II. violina u Beogradskoj Filharmoniji. Tokom 30 godina aktivnog rada nastupao je sa najznačajnijim solistima i dirigentima našeg vremena. Kao gostujući saradnik Lucern simfonijskog orchestra (Švajcarska) svirao u najvećim evropskim i američkim koncertnim salama: KKL Luzern, Tonhalle St.Gallen, Salle Pleyel Paris, Auditorium RAI Torino, Festival hall Baden-Baden, Tchaikovsky Concert Hall Moscow, Chicago Symphony Center, Carnegie Hall New York City. Sjajan je i kao studijski muzičar.

Bogdan Čavić (DJ Grappelli) je završio muzičku gimnaziju ” Mokranjac” a potom studije violine na “Mozarteum” visokoj školi u Salzburgu. Pored klasične muzike, gaji veliko interesovanje za Jazz, Blues i ostale muzicke zanrove. Nastupa u Jazz Bendovima i eksperimentiše sa Zeta Midi violinama. Dugo godina nastupao kao DJ u Austriji, Nemačkoj, Italiji, Švajcarskoj, Francuskoj...

Read 388 times Last modified on nedelja, 20 avgust 2017 09:49

 

Podržite projekat "K-013.com" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".