27.04. - Nemanja Gođevac u Štab Pogonu

apr 19 2018 /

U petak, 27. aprila, u pančevačkom Štab Pogonu nastupiće di-džej Nemanja Gođevac. Domaća podrška biće mu Spinodal Decomposition.

Nemanja Gođevac je došao u dodir sa elektronskom muzikom devedesetih godina tokom svog boravka u Engleskoj, kada je shvatio da je tehno kultura njegova ljubav za ceo život. Pored žurki u Srbiji, nastupao je u i Austriji, Nemačkoj, Hrvatskoj, BiH i drugim državama Evrope. Aktivan je kao di-džej i kao organizator događaja. Delio je dekove sa artistima kao što su Mathias Tanzman, Oliver Schoores, Tiefschwartz, Francois X, Alex Dolby, kao i skoro svim bitnim domaćim artistima. Njegovi tehno setovi su melodični, hipnotički i veoma dinamični - u kojima se provlače izdanja izdavačkih kuća kao što su Polegroup, Semantica Records, Token,Modularz, Mote-Evolver, Dynamic Reflection i druge.

Spinodal Decomposition je pančevački duo. Osnivači i glavni akteri su Kristijan Stanković i Branislav Vukosavljević aka Enki. Prvi zajednički događaj bila je žurka na FreeDom Art festivalu, gde su Branislav i Kristijan ugostili duo Monosaccharide i time otvorili novu epohu elektronskog zvuka u Pančevu. Sledeći bitan nastup je sa mladim Röttclef-om u Štab Pogonu, gde Spinodal Decomposition projekat zvanično stupa na snagu. Kao duo, Kristijan i Bane su takođe nastupali u beogradskom klubu Mint.

Kristijan Stanković je relativno skoro počeo da se bavi di-džejingom, ali od 2011. prati klubsku scenu Srbije i sveta. Javno je nastupao na Urban Bug stage/Exit festival 2017, Štab Pogon/Pančevo,Freedom art festival/Pančevo, Mint/Beograd. Di-džej pult je delio sa Kristinom Lalić, Božom Podunavcem, Filipom Xavi-jem, Rèdacs-om, Mihajlom, duom Monosaccharide i Mudrosti.

Branislav Vukosavljević aka Enki bavi se di-džejingom od 2013. godine nakon nekoliko lokalnih žurki odlazi za Berlin i sledeće tri godine se bavi izučavanjem klupske scene i techno muzike. Berlin je definisao njegov zvuk i ono što prezentuje kroz svoje dosadašnje setove. Branislav je, pored žurki u Berlinu, sa label-om Sub Records radio sa čuvenim Forest People i mladom Anom RS, a u Pančevu je radio kao podrška Mirku Lazareviću.

Ulaz će se naplaćivati 100 dinara. Više informacija može se pronaći na Fejsbuku.

Read 170 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".