Koncert kubansko - brazilske muzike - Nevena Reljin & Aleksandar Dujin orkestra na Platou KCP

avg 10 2018 /

U petak, 10. avgusta, koncert kubansko - brazilske muzike održaće Nevena Reljin & Aleksandar Dujin orkestra, na platou Kulturnog centra Pančevo s početkom od 21 sat.

Sviraju: Nevena Reljin vokal, Aleksandar Dujin – Duja el. klavir, Ervin Malina kontrabas i Petar Radmilović bubanj.

Nevena Reljin i Aleksandar Dujin, čija saradnja traje već punu deceniju, pripremili su potpuno novi muzički program sačinjen od izvornih kubanskih i brazilskih kompozicija u samba, bosa nova, bolero, konkao i mambo muzičkim formama.

Za odabrane kompozicije, Aleksandar Dujin je napisao aranžmane prilagođene za kvintet u sastavu: Nevena Reljin - vokal, Aleksandar Dujin - klavir, Ervin Malina - kontrabas, Petar Radmilović - bubanj i specijalni gost Lazaro del Toro Vega - udaraljke.

Sve odabrane numere su nastale u periodu od 1930. - do 1960. godine prošlog veka, tako da predstavljaju svojevrsnu prezentaciju tradicionalne muzike Kube i Brazila tog vremena. 

Muzika sačinjena od emocija i različitih latino ritmova, kombinovana sa prelepim melodijama i harmonijama karakterističnim za muziku Kube i Brazila će svakog slušaoca na trenutak povesti u tople predele latino sveta.

Read 282 times Last modified on petak, 10 avgust 2018 00:47

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".