Miladin Popović i Dragutin Ilkić dobili ulice u rodnom gradu

sep 13 2017 /

Gradsko veće usvojilo je predlog Odluke o promeni naziva ulica na području Mesnih zajednica “Gornji grad” i “Centar”, kao i predlog da park u Vojlovici dobije ime "Park reformacije".

Na predlog Komisije za podizanje spomenika i određivanje naziva ulica i trgova Skupštine grada Pančeva prihvaćena je Inicijativa Istorijskog arhiva u našem gradu da se jedna ulica imenuje po književniku Dragutinu Ilkiću Birti, a ulica tog imena postaće Ulica Matije Gupca u Margiti.

Takođe, na predlog ove Komisije prihvaćena je Inicijativa Udruženja sportista i ljubitelja sporta Srpska Sparta Pančevo da Miladin Popović dobije ulicu, i ubuduće Ulica Mučenička nosiće naziv Miladina Popovića.

Park na teritoriji Vojlovice koji je bio u sastavu Trga 12. Vojvođanske brigade dobiće ime Park reformacije.

Nemanja Rotar, predsednik Komisije za podizanje spomenika i određivanje naziva ulica i trgova istakao je da je inicijativa za davanje nazivu parku potekla od Reformatorske hrišćanske crkve i Slovačke evanglističke crkve u Srbiji jer su želeli da park koji pripada obema crkvam dobije naziv povodom 500 godina od reformacije – “Park reformacije”.

On je istakao da komisija ne menja često imena ulica i trgova, da je centar grada dosta promenjen i da kad želite da po nekom zaslužnom građaninu nazovete ulicu nemate gde.

O ovim Odlukama izjašnjavaće se i odbornici Skupštine grada Pančeva na narednoj sednici.

V.J.P.

Read 1087 times

 

Podržite projekat "Internet magazin Pančevo" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".