Povećana potrošnja vode u Pančevu, ali je ima dovoljno

jul 12 2017 /

Po ovim vrelim danima potrošnja vode za piće je značajno povećana, no, kako kažu u pančevačkom JKP Vodovod i kanalizacija, to je još uvek u količinama koje naš vodovodni sistem može da podnese.

Aleksandar Radulović, direktor JKP Vodovod i kanalizacija Pančevo kaže da se ovih dana dnevno potroši oko 34.000 kubika vode, dok je zimi potrošnja 24.000 kubika.

- Veća je potrošnja vode u proseku za oko 35%, jedino što je možda u pojedinim delovima grada pritisak nešto slabiji. Prethodnih godina smo maksimalno redukovali gubitke u mreži, pa je i to razlog što u ovim vrelim danima vode ima dovoljno. Ono što je najbitnije, analize pokazuju da Pančevci i dalje piju vodu odličnog kvaliteta, kaže Radulović.

Ovih dana ponegde se dešavaju havarije, i to uglavnom tamo gde su priključci starijeg datuma, a kako kaže naš sagovornik, jedan od uzroka jeste i povećana potrošnja vode.

- Važno je istaći da smo pre 15 godina imali protok od 800 litara u sekundi, a sada je maksimum 500 litara u sekundi, a na sistem su u međuvremenu priključena i sela Kačarevo i Dolovo. To samo ide u prilog tome da smo gubitke u mreži smanjili značajno. Isti je kapacitet kao i ranije, ali je sada usmeren ka potrošačima, kaže Radulović.

On ipak apeluje na potrošače da vodu koriste racionalno kako bismo je u svakom trenutku imali.

V.J.P.

Read 390 times

 

Podržite projekat "K-013.com" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".