Anđeoskim glasom Dolovka Milica Nikolić osvaja nagrade na muzičkim takmičenjima

jul 12 2017 /

Četrnaestogodišnja devojčica iz Dolova Milica Nikolić osvojila je u prethodna dva meseca nekoliko vrednih priznanja na muzičkim takmičenjima.

Ona je najpre osvojila prvo mesto na školskom republičkom takmičenju, a zatim i specijalnu nagradu na trećem festivalu „Glas Anđela-Tijana Jurić“ u Bajmoku.

Milica je krajem maja učestvovala na republičkom takmičenju u etno pesmi u organizaciji muzičkih pedagoga Srbije. Takmičenje je upriličeno na Novom Beogradu, a Milica je u svojoj konkurenciji osvojila 96 bodova od mogućih 100 i tako zauzela prvo mesto. 

Neposredno pre toga upriličena je audicija za treći festival  „Glas Anđela-Tijana Jurić“ koji se održava u Bajmoku. Mlada Dolovka uspela je da se u jakoj konkurenciji plasira u finale festivala među 15 mladih talentovanih pevača iz raznih krajeva Srbije.

Finalno veče upriličeno je u Bajmoku 1. jula. Milica je imala podršku pre svega svojih roditelja, ali i profesorke Gordane Stefanović, koja je vredno radila sa talentovanom devojčicom i tokom pripremanja za republičko takmičenje, ali i za festival u Bajmoku.

Deo tima bio je i Bojan Gavrilović, sveštenik dolovačke Velike crkve, i idejni tvorac hora „Sveti Aleksandar Nevski“ koji već nekoliko meseci uspešno funkcioniše u Dolovu, a čiji je Milica član.

Svih petnaest mladih pevača koji su se takmičili u Bajmoku dobili su zadatu pesmu koju su otpevali uz pratnju orkestra. U više nego jakoj konkurenciji Milica je osvojila jako vrednu specijalnu nagradu u vidu jednogodišnjeg besplatnog školovanja u školi etnomuzikologa Bojane Nikolić, koja je i sama bila deo žirija, i nije krila svoje impresije Miličinim nastupom. 

Milica je član dolovačkog hora „Sveti Aleksandar Nevski“ i KUD- „Banatski vez“, a časovi pevanja koji će početi od septembra u pomenutoj školi samo će još više usavršiti njen anđeoski glas.

N.R. / foto: Subotica.com

Read 214 times Last modified on sreda, 12 jul 2017 13:51

 

Podržite projekat "Internet magazin Pančevo" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".