Uspešno pokrenuta proizvodnja u HIP-Petrohemiji

okt 21 2016 /

Startom fabrike Etilen u sredu, 19. oktobra 2016. godine uspešno je pokrenuta proizvodnja u HIP-Petrohemiji. Nakon pokretanja Etilena, u četvrtak, 20. oktobra 2016. godine, u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG) i Poletilena niske gustine (PENG), počela je proizvodnja robe namenjene prodaji na inostranom i domaćem tržištu. Sve petrohemijske fabrike rade stabilno i prema operativnom planu proizvodnje.

„Proizvodnja u HIP-Petrohemiji uspešno je pokrenuta posle dvonedeljnog zastoja tokom kojeg su realizovane remontne aktivnosti na procesnoj opremi u Etilenu. Cilj ovih radova je priprema opreme za rad u kontinuitetu na visokim kapacitetima u narednom periodu“ – rekao je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Obnavljanje proizvodnje u HIP-Petrohemiji proteklo je uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije i standardima kvaliteta zaštite radne i životne sredine, navodi se u saopštenju HIP-Petrohemije.

Read 398 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".