Prva džipijada u Deliblatskoj peščari 10. decembra

nov 23 2016 /

U Deliblatskoj peščari biće održana Prva džipijada u subotu, 10. decembra, a poslednje pripreme su uveliko u toku.

Organizatori ove “Prve džipijade – Deliblatska peščara” je novoosnovano Udruženje “Off road” iz Pančeva, koje za sada okuplja oko tridesetak vlasnika ili ljubitelja džipova.

U okviru Prve džipijade biće organizovani vožnja po Deliblatskoj peščari i takmičenje džipova i kvadova.

Dejan Kolundžija, jedan od organizatora Džipijade kaže da je ovih dana u toku trasiranje staza kojima će se voziti trke, a očekuju oko 200 učesnika iz cele zemlje

Prva asocijacija na reč “džipijada” uvek je planinski predeo, a ovo će biti prvi put da je organizujemo na peskovitom terenu. Deliblatska peščara će biti veoma izazovna i za iskusne vozače, verujem da će se mnogi iznenaditi, kaže Kolundžija.

OFF Road Pančevo “Peščara 2016” biće organizovana po klasama Turist, Hard i Soft.

“Soft” klasa je kružna trka u kojoj se meri vreme, dok je “hard” klasa veoma zahtevna staza od oko 500 metara, a za čiji prelazak je potrebno 15 do 20 minuta.

Karavanska vožnja džipova i kvadova startovaće ispred restorana Plava dama u 10 sati, ručak će biti organizovan u popodnevnim satima u šumi oko 14 sati, a usput će se održati takmičenje u dve klase: hard i soft.

Dodela pehara i zahvalnica učesnicima biće organizovana u restoranu “Plava dama” oko 20 časova, nakon čega će biti upriličeni večera i kulturno zabavni program.

Prijavljivanje učesnika trajaće do 5. decembra, a više informacije možete dobiti na brojeve telefona: 062-321-270 i 064-210-7020.

(V.J.P. / foto: Off road)

Read 1130 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".