Formiran Savet Južnobanatskog okruga

dec 05 2016 /

U petak, 02. decembra, konstituisan je novi saziv Saveta Južnobanatskog upravnog okruga kome su prisustvovali predsednici i gradonačelnici svih lokalnih samouprava sa teritorije Južnog Banata.

U radu sednice učestvovali su i državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dr Ivan Bošnjak, kao i predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine.

Danijela Lončar, načelnica Južnobanatskog okruga rekla je da je državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave svojim prisustvom pokazao koliko su važne lokalne samouprave i koliko ministarstvo lokalne samouprave i ostala ministarstva pridaju važnost zajedničkom radu. Ona je istakla da će Savet u svom budućem radu nastaviti tamo gde je stao prethodni saziv.

Dr Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, je na poziv načelnice Okruga prisustvovao konstitutivnoj sednici kako bi predstavili aktivnosti Ministarstva u zakonodavnom pogledu ali i viziju budućeg razvoja lokalnih vlasti u Republici Srbiji. Kako je kazao, osnovni zadatak Ministarstva je da pomogne građanima, provrednicima, ali i službama i rukovodiocima lokalnih samouprava kako bi se najbolje primenili Zakoni, odnosno usaglasio ambijent na celoj teritoriji Srbije.

U radu sednice Saveta Južnobanatskog okruga učestvovali su i predstavnici Fonda „ Evropski poslovi“, Autonomne pokrajine Vojvodine. Jano Puškar iz ovog Fonda kaže da su oni predstavnicima lokalnih samouprava iz Južnog Banata predstavili sve svoje aktivnosti koje nude lokalnim samoupravama.

Savet Južnobanatskog upravnog okruga će sastanke održavati najmanje jednom u dva meseca, a ukoliko bude potrebno i češće.

Read 409 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".