Održana 7. godišnja smotra folklora KUD-a "Žisel" iz Omoljice

dec 14 2016 /

Tradicionalnu smotru izvorne narodne umetnosti i folklora je kulturno-umetničko društvo "Žisel" iz Omoljice po sedmi put organizovalo u nedelju, 11. decembra, sa početkom u 19 sati u sali Doma kulture.

Ovom manifestacijom pod nazivom "Omoljica, kroz igru i pesmu" se obeležava kraj uspešne i vrlo aktivne tekuće godine, u kojoj su vredni i ambiciozni članovi KUD-a "Žisel" imali puno nastupa , putovanja ali i nagrada.

Ovim koncertom sa svojim brojnim prijateljima iz drugih folklornih ansambala širom Vojvodine i Srbije se na najbolji način najavljuju i najlepši predstojeći zimski praznici. Kao i uvek ovakva dešavanja prati veliki broj posetilaca, kako iz Omoljice tako i iz okolnih mesta i grada Pančeva.

Omoljačka publika je bila u mogućnosti da vidi bogat minuli rad u ovoj godini, igre i pesme svih kategorija folklornih grupa, od najmlađih predškolskih, dva školska do izvođačkog ansambla. Prezentovane su novopostavljene koreografije narodne igre i pesme i instrumentalne i vokalne tačke.

Bogat rogram su svojim majstorijama uveličali i mnogobrojni gosti, folklorni ansambli KUD "Azbukovica" iz Ljubovije, KUD "Jovanča Micić" iz Jagodine, ansambl "Branko Ćopić" iz Lukićeva kod Zrenjanina, KUD "Aca Obradović" iz Bavaništa, KUD "Klenovnik" iz opštine Požarevac i KUD "Tamnava" iz Koceljeve.

Dodatni sjaj su dali poznati instrumentalisti na tradicionalnim instrumentima, Vanja Ilijev iz Zrenjanina na banatskim gajdama i Dragan i Mina Trifunović iz Jagodine svirajući Južnomoravske gajde i ćemane, a internacionalnu dimenziju na veliko iznenađenje publike je dao i Taro Kadooka, etnomuzikolog iz Japana koji je svirao na Velikim vojvođanskim gajdama i japanskoj fruli.

Ovim koncertom su Omoljački amateri napravili sjajnu najavu najlepših predstojećih zimskih praznika, ali i svoju zasluženu zimsku pauzu i punjenje baterija za novu sezonu, koja će biti puna izazova.

B. Potkonjak

Read 753 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".