Paketići za decu u Sigurnim kućama

jan 01 2017 /

Deca iz Sigurnih kuća u Beogradu, Kragujevcu i Pančevu dobila su novogodišnje paketiće i vredne poklone, koje im je uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbedila kompanija Coca-Cola HBC Srbija.

Za štićenike sigurnih kuća, njihove mame i sve zaposlene organizovan je i svečani novogodišnji ručak u saradnji sa Metro Cash & Carry Srbija i restoranom Fontana kod Đurkovića iz Kragujevca.

- Raduje nas što je oko 70 mališana dobilo vredne poklone, ali i svečani novogodišnji ručak, jer svako dete zaslužuje da praznike provede u lepoj atmosferi. Timovi sigurnih kuća su  prava podrška svojim korisnicima i ovog puta im se zahvaljujemo, kao i kompaniji Coca-Cola HBC i njihovim partnerima koji su pokrenuli ovu humanu akciju, poručuju iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. 

Poklone je deci uručio Deda Mraz, koji je tradicionalno izazvao veliko oduševljenje. Donacija poklona deci iz Sigurnih kuća je nastavak dosadašnjih inicijativa kompanije Coca-Cola HBC, koja svake godine obraduje brojnu decu iz ustanova socijalne zaštite širom Srbije. 

- Tradicionalno darujemo decu  tokom novogodišnjih praznika, ali ove godine smo posebnu pažnju posvetili mališanima iz sigurnih kuća. Želeli smo da i oni provedu praznike uz Deda Mraza i u porodičnoj atmosferi, koliko god da je to u ovom trenutku moguće. Pored Ministarstva za rad, veliku zahvalnost dugujemo i našim poslovnim partnerima Metro Cash&Carry i restoranu Fontana kod Đurkovića koji su imali sluha za ovakvu akciju, izjavila je Jovana Tufegdžić, Coca-Cola HBC Srbija. 

Predstavnici i osoblje sigurnih kuća zahvalili su se donatorima i istakli značaj ovakvih akcija za njihove korisnike. 

- Sigurne kuće su mesta u kojima deca i majke traže mir i sigurnost, upravo ono što im najviše i nedostaje. Neki od naših mališana do sada nisu imali priliku da dobiju poklon od Deda Mraza i zato je gest kompanija dirljiv i značajan, izjavila je Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu.

V.J.P.

Read 519 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".