Gradski stadion od danas u vlasništvu Grada Pančeva

avg 30 2017 /

Gradski stadion FK “Dinamo” u Pančevu od danas je u vlasništvu Grada, čime su se konačno stekli uslovi da počne izgradnja atletskog stadiona u našem gradu.

Ugovor između Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije i Grada Pančeva o prenosu vlasništva Gradu nad kompleksom stadiona FK "Dinamo" u Pančevu danas je svečano potpisan u Gradskoj upravi.

Ugovor su potpisali Jovan Vorkapić, direktor Republičke agencije za imovinu i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Gradonačelnik Pančeva nije krio zadovoljstvo što su se ispunili i formalni uslovi da se konačno krene u izgradnju atletskog stadiona i zahvalio se direktoru Vorkapić zbog ličnog zalaganja da do prenosa vlasništva što pre dođe.

- Reč je o javnoj svojini, a Grad Pančevo kao nosilac javne svojine ima planove za razvoj sadržaja na Gradskom stadionu. Dugujem zahvalnost i prethodnim vlasnicima, FK Dinamu, koji je uložio dosta u postojeću infrastrukturu.

Međutim, cilj grada je da tamo razvija postojeće nepokretnosti i infrastrukturu, pre svega na korist građana i razvoja profeseionalnog i rekreativnog sporta, a najviše sporta među decom i mladima, kazao je Pavlov.

(V.J.P. / Foto: M. Dimitrijević)

Read 1066 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".