Rukometaši Dinama u Lisabonu: čekaju ih dve utakmice u EHF kupu

sep 01 2017 /

Nakon pobede u prvom kolu SEHA lige, pančevačke rukometaše odmah čeka drugi veliki izazov, dve vezane utakmice u EHF kupu protiv Benfike iz Lisabona.

Rukometaši Dinama, osvajanjem vicešampionske titule obezbedili su takmičenje u EHF kupu, posle evropske Lige šampiona, najznačajnijem evropskom takmičenju. 

Žreb za prvo kolo nije bio naklonjen našim rukometašima, jer se već u prvom kolu sastaju sa Benfikom iz Lisabona, jednom od najjačih ekipa, koja se svake godine bori za prvo mesto u portugalskom prvenstvu. Utakmice protiv Benfike, pančevački rukometaši odigraće 1. i 2. septembra u Lisabonu. Na gostovanje u Portugaliju pančevački rukometaši otputovali su odmah posle utakmice sa Vojvodinom.

Pred put u Lisabon Ivan Petković, trener Rukometnog kluba „Dinamo“ kazao je da ono što može da obeća je da njegovi igrači idu da što bolje odigraju te dve utakmice. 

- Da probamo da se pripremimo za „Metalurg“ kod kuće 6. septembra. Daleko od toga da nećemo da probamo da pobedimo, ali Benfika je u ovom trenutku bolji tim. Moji momci se neće predavati. Igraćemo do zadnjeg minuta i da prikažemo što bolji rukomet, kazao je Ivan Petković.

Kao i u prvu utakmicu SEHA lige, rukometaši „Dinama“ ulaze oslabljeni povredama. Jedan od onih koji je povređen tokom priprema je i Ivan Distol. Na pripremnoj utakmici protiv ekipe iz Šapca Distol je dobio udarac sa strane u koleno. Zbog toga se i postavljalo pitanje da li će biti spreman za utakmice protiv „Vojvodine“ i „Benfike“. Ipak, ima volju i želju da igra obe ove utakmice.

- Mislim da će sve biti u redu. Hoću da pomognem momcima, da ostavimo srce na terenu, rekao je Distol.

Petar Žujović smatra da su utakmice u evropskim takmičenjima šansa za mlade da se pokažu, jer do sada nisu imali priliku da igraju ovo takmičenje.

- Što se mene tiče nemam tremu. Ali ove dve utakmice su šansa da se neki mlađi igrači pokažu. Da pokušaju da odigraju dobro jer bi puno značilo za njihovu afirmaciju, kaže Žujović.

Trener Petković najavio je da će ove dve utakmice iskoristiti da što bolje pripremi ekipu za utakmicu protiv „Metalurga“ iz Skoplja, prvoj utakmici SEHA lige koju će odigrati u Hali sportova u Pančevu.

Utakmice protiv Benfike biće odigrane u Lisabonu, 1. septembra u 20.30 sati, a revanš, 2. septembra u 17 sati. 

Read 411 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".