Vicešampionska titula za Atletski klub Dinamo na Prvenstvu Srbije

okt 03 2017 /

Atletski klub „Dinamo“ iz takmičenja u takmičenje niže uspehe, a vikend za nama doneo je ovom pančevačkom klubu vicešampionsku titulu na Prvenstvu Srbije za seniorke i seniore.

Posle dugo godina Atletski klub Dinamo je sastavio mušku i žensku seniorsku ekipu za nastup na Prvenstvu Srbije u seniorskoj konkurenciji. Takmičenje je održano 30. septembra na stadionu Vojne akademije u Beogradu.

Filip Vlajić, jedan od trenera kluba kaže da nisu bili lenji prethodnih godina i decenija, već je sama težina ovog takmičenja na kojem je potrebno nastupiti na jedanaest atletskih disciplina bila za njih nepremostiva.

- Poznato je kakvi su uslovi za bavljenje atletikom u našem gradu. Skakačke i bacačke discipline kao i trke sa preponama jednostavno ne možemo da razvijamo. Pre svega timski duh je bio pokretač svega, atmosfera u timu je bila sjajna. Svako je ispunio svoj zadatak, svi su dali svoj maksimum. Učešće na seniorskim takmičenjima kao i postizanje rezultata u toj kategoriji predstavlja veliku vrednost, kazao je Vlajić.

Predvođeni potpredsednikom kluba Zoranom Božanićem i trenerom prof. Ljupčetom Cvetkoskim ekipa Atletskog kluba Dinamo osvojila je vicešampionsku titulu na ovom takmičenju. Nastupom članova AK Dinamo na ekipnom Prvenstvu Srbije ostvaren je veliki klupski uspeh koji dovodi Atletski klub “Dinamo” u sam vrh srpske atletike, što potvrđuje i zvanična rang lista uspešnosti klubova koju je objavio Atletski savez Srbije.

Za mušku ekipu AK “Dinamo” nastupili su: Stefan Mihajlov, Ivan Božanić, Miloš Gašović, Marko Milovanović, Danijel Kozlovački, Damjan Šulja, Mladen Mitrić, Filip Vlajić, Aleksandar Šac, Nikola Radovanović, Lazar Konstantinović.

Kod devojaka učešće su zabeležile: Aleksandra Stefanović, Anđela Tasić, Tamara Polić, Nada Tirnanić, Zorana Radić, Jelena Novković, Aleksandra Marinkov, Zorana Barjaktarović i Aleksandra Marković.

Istog dana u Kostolcu održan je prvi Kostolački polumaraton. Predstavnica kluba Aleksandra Marinkov pobedila je u konkurenciji devojaka. Nakon istrčanog polumaratona učestvovala je na ekipnom seniorskom Prvenstvu Srbije gde je doprinela uspehu kluba.

Atletičari Dinama spremaju se za naredna takmičenja. Sledeće veliko takmičenje na kojem će kompletna ekipa kluba nastupati je ekipno i pojedinačno Prvenstvo Srbije u krosu.

V.J.P. / F.V.

Read 390 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".