Brojne medalje za AK Tamiš na takmičenju u Vršcu

okt 11 2017 /

Takmičari Atletskog kluba Tamiš iz Pančeva, njih 19, nastupili su na trećim „Atinskim atletskim igrama“ u Vršcu, 8. oktobra, koji je organizovao AK Atina.

Na turniru su učestvovali atletski klubovi iz celog regiona, a Pančevci su osvojili više medalja.

U kategoriji najmlađih - atletskih škola, u trci na 50 m, Mateja Gambiroza osvojio je srebrnu medalju, kao i u disciplini skok u dalj. Olga Lisičin je u disciplini skok u dalj osvojila srebrnu medalju.

Tereza Kovačević je na 60 m osvojila srebrnu medalju. Nikola Branisavljević je osvojio zlatnu medalju u disciplini skok u dalj. 

Ženska pionirska štafeta U14, u sastavu Emilija Jelesijević, Saška Radanov, Hana Bulatović i Sanja Marić, osvojila je bronzanu medalju u trci štafeta 4x60 m.

Kod mlađih pionira U14, Stefan Marić je pokazao veliku nadmoć u dve discipline, osvojio je dve zlatne medalje - u disciplini 60 m kao i u skoku u dalj.

Nertica Aleksa je osvojio dve srebrne medalje, prvu u disciplini 60m, a drugu u skoku u dalj.

Sanja Marić je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila dve srebrne medalje i to jednu u disciplini 60 m, a drugu u skoku u dalj.

Anja Marić je pobedila u disciplini skok u dalj i osvojila zlatnu medalju.

U kategoriji starijih pionirki U16, u trci na 300 m sva tri mesta pripala su atletičarkama AK Tamiš, zlato za Aleksiju Kocić, srebro za Ivanu Velimirović, a bronza za Jelenu Vasiljević, Marina Balint -  takođe iz AK Tamiš je četvrta stigla na cilj.

Kod starijih pionira U16, u trci na 400 m zlatnu medalju osvojio je Stefan Lazić, dok je srebrna medalja pripala Luki Pešiću. 

Članovi AK Tamiš Aleksandar Kojić i Marko Branisavljević su dobili posebne medalje organizatora za najmlađe učesnike atletskog takmičenja.

AK Tamiš je na takmičenju predstavljala Milica Kojić, predsednica, koja je bila uključena u ceremoniju dodele medalja, a trener Zoran Kocić je  ovaj put bio glavni sudija na startu.

Odlična organizacija atletskog mitinga od strane organizatora, prijatno sunčano vreme u Vršcu, druženje svih učesnika uz poruku da atletika ima budućnost kao i pregršt medalja za kraj uspešne atletske sezone za AK Tamiš.

Z. Kostić

Read 193 times

 

Podržite projekat "Internet magazin" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".