Dejan Pešić osvojio bronzanu medalju u trostavu

maj 18 2017 /

U drugom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije po A programu, iz malokalibarskog sportskog oružja, održanog u Novom Sadu, za Streljačku družinu ''Pančevo 1813'' je veoma uspešno, nastupio Dejan Pešić sa malokalibarskom puškom u trostavu i u ležećem stavu.

U trostavu, u disciplini sa tri puta po 40 metaka u klečećem, ležećem i stojećem stavu, Dejan je otpucao 1.154 kruga, a zatim u finalnom meču od osam najboljih je osvojio treće mesto sa 444,3 kruga, okružen olimpijcima, Sebić Milenkom, Stevanom Pletikosićem i Milutinom Stefanovićem, koji je bio četvrti. 

U ovoj konkurenciji se Dejan Pešić bori non stop iz vazdušne i malokalibarske puške i održao je svoj status reprezentativca postizanjem visokih rezultata, kojima je više puta potvrđivao međunarodni razred, a u ovoj godini ostvario stipendiju Streljačkog saveza Srbije.

U ležećem stavu je sa 617,7 krugova, bio drugi u osnovnom meču, a sedmi nakon finala. 

U trostavu Dejan ima 14, a u ležećem stavu 9 bodova, što mu već i pre trećeg kola osigurava učešće u Finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije koje će biti održano prvog vikenda juna, takođe u Novom Sadu.

V.J.P.

Read 443 times

 

Podržite projekat "Internet magazin Pančevo" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".