Zapaženi rezultati atletičara Dinama na otvaranju letnje sezone

maj 18 2017 /

Na atletskom stadionu Vojne akademije, u organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, održan je 12. Trofej Beograda za mlađe juniore i juniorke. 

Pored velikog broja domaćih takmičara i takmičarki, učestvovali su i atletičari i atletičarke iz Crne Gore, Makedonije i BiH.

Atletski klub “Dinamo” iz Pančeva predstavljali su Nikola Radovanović, Stefan Mihajlov, Aleksa Živanov i Ivan Božanić

Nikola Radovanović i Stefan Mihajlov nastupili su u trci mlađih juniora na 100 m. Mihajlov je bio brilijantan u trci na 100 m. Postavio je novi lični rekord 11.37 sek i osvojio srebrnu medalju.

U trci na 400 m nastupili su Aleksa Živanov i Ivan Božanić. Ivan Božanić osvojio je zlatnu medaju u trci na 400 m u rezultatu novog ličnog rekorda 51.59 sek. Aleksa Živanov i Nikola Radovanović zauzeli su osma mesta u svojim disciplinama. 

Istog dana u Nemačkom gradu Herbornu održao se atletski miting na kojem je učestvovala Zorana Barjaktarović. Zorana je nastupila u trkama na 100 i 200 m gde je u obe discipline zauzela drugo mesto. U trci na 200 m postavila je nov lični rekord koji sada iznosi 24.38 sekundi.

Ovim trkama takmičari AK “Dinamo” otvorili su letnju sezonu. 

Nastupu naših takmičara prethodio je dug i obiman trenažni proces tako da su na svojim prvim takmičenjima nastupili takoreći iz punog treninga. 

Narednog vikenda Dinamovci će učestovati na državnom Prvenstvu za mlađe juniore i juniorke kao i na seniorskom kupu.

V.J.P. / F.V.

Read 374 times

 

Podržite projekat "Internet magazin Pančevo" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".