Fond za mlade talente povećao broj stipendista

avg 08 2017 /

Ove godine Fond za mlade talente stipendiraće deset odsto više talentovanih srednjoškolaca nego prethodne godine.

Nagrade su dobili učenici koji su ostvarili prva tri mesta na republičkim, državnim i međunarodnim takmičenjima. Ovo je najveći broj nagrađenih učenika od osnivanja Fonda za mlade talente.

"Ove godine isplaćujemo rekordan broj nagrada našim srednjoškolcima. Povećali smo u odnosu na prošlu godinu za deset odsto, ove godine je rekordan broj i iznosi 1.407 srednjoškolaca, koji će dobiti nagradu od dvadeset do dvesta hiljada dinara", ističe ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Vlada će za postignute uspehe izdvojiti 50 miliona dinara, pet miliona više nego prošle godine. Broj nagrađenih je porastao za 400 učenika u poslednje četiri godine. Zastupljene su sve naučne oblasti, umetnost i sport.

Najmanju nagradu dobija srednjoškolac trećeplasirani na republičkom takmičenju, a najveću dobitnik zlatne medalje na međunarodnom priznatom takmičenju.

Najkasnije do sredine avgusta biće raspisan konkurs i za stipendiranje do 500 studenata master i doktorskih studija u inostranstvu za narednu školsku godinu.

(RTS/foto: mos.gov.rs)

Read 668 times

 

Podržite projekat "Internet magazin Pančevo" putem PayPal-a. Izaberite iznos i kliknite na "PayNow".