Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Carina: Otkriveno neprijavljeno zlato u Pampers pelenama - | K-013 Portal
carina, carinski prekrsaj, neprijavljeno zlato

Carina: Otkriveno neprijavljeno zlato u Pampers pelenamaCarinici su na prelazu Gradina u saradnji sa policijom pronašli preko 300 grama neprijavljenog zlatnog nakita, sakrivenog u Pampers pelenama i kesi sa hranom.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljnu kontrolu na izlazu iz zemlje izdvojen „audi“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je ka svojoj zemlji putovalo petoro bugarskih državljana.

Oni su na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, prilikom pregleda automobila, najpre je ispod prednjeg sedišta u torbi sa pampers pelenama pronađen neprijavljeni zlatni nakit.

Kao vlasnica četiri narukvice i jedne orglice najfinije izrade prijavila se 36-godišnja putnica, suvozač u automobilu registrovanom na njeno ime.

Potom je i ispod zadnjeg sedišta, u kesi sa hranom pronađena još jedna masivna zlatna orglica za koju se kao vlasnica prijavila druga, 21-godišnja putnica u automobilu.

Kako je vrednost zlatnog nakita procenjena na više od 700.000 dinara, što prelazi trećinu vrednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka će biti zadržan i automobil.

(K-013)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.