Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Maratonsko suđenje protiv investitora za duplu prodaju stanova: Poslednju oštećenu tražiće policija - | K-013 Portal

Maratonsko suđenje protiv investitora za duplu prodaju stanova: Poslednju oštećenu tražiće policija

dupla prodaja stanova, sudjenje

Maratonski, ponovljeni dokazni postupak protiv novosadskog investitora Save Babića za duplu prodaju stanova konačno se privodi kraju.

images/vesti/2022-11/60cdc3c3d71.jpg
Usaglašenim predlogom odbrane i tužilaštva, sud je prihvatio da se naredi novo dopunsko veštačenje, poslednje u nizu, nakon osnovnog nalaza pre 10 godina, piše Dnevnik.
 
U veoma obimnom predmetu je ostala samo još jedna oštećena da se ispita među njih nekoliko desetina, a njoj je dostava poziva u više navrata bila neuredna.
 
Njeno prisustvo će ovog puta sud pokušati da obezbedi preko naredbe policiji za potragu.
 
Branilac okrivljenog, advokat Nenad Suvajdžić ukazao je juče da se situacija znatno izmenila jer su neki oštećeni namireni potpuno, a neki delimično, pa je stari nalaz rađen bez dovoljno dokumenata i novih podataka.
 
Na ročištu u septembru ispitano je nekoliko oštećenih, koji su već davali iskaze davne 2010. godine i nešto kasnije, a njih troje je izjavilo da nemaju više potraživanja od okrivljenih.
 
Na sledećem ročištu, 2. februara naredne godine, očekuje se iskaz poslednjeg svedoka, a potom sledi saslušanje veštaka za finansijsko-ekonomsku oblast i primedbe na nalaz. Posle toga, za očekivati je da u nastavku pretresa tužilaštvo
precizira optužnicu pre iznošenja dugoočekivanih reči.
 
Okrivljeni je optužen da je pre desetak godina oštetio više desetina kupaca stanova i placeva, uz duple prodaje na sedam lokacija u gradu. U jednoj fazi postupka spominjalo se sedamdesetak oštećenih i potraživanje od oko milion evra.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.